Uživatelský avatar
4mike
saigaholic
 
Příspěvky: 7066
Registrován: 28.11.2005 15:49
Bydliště: Brno

31.01.2006 17:04

858

pokud se pamatuji tak v nakupnim povoleni neni o noseni ani slovo ale je tam " k ochrane zivota zdravi nebo majetku" je to zbran kat B tudiz pokud mas opravneni nosit zbran kat B, tak si ji pod dostatecne dlouhym kabatem klidne nos :D

Uživatelský avatar
Chorche
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník
 
Příspěvky: 54
Registrován: 09.01.2006 14:24
Bydliště: Praha

31.01.2006 17:41

No já žádost o povolení vyplňoval tehdá u nich na cajťárně a voni mi tam přímo donutili napsat sportovní účely (důvod žádnosti o povolení se vyplnuje slovně, neškrtaj se tam předtištěný slova). Zatímco u pistolí mě tam nechali napsat pro ochranu života, zdraví, majetku a sportovní účely tak u 858 mě nechali napsat jen ty sportovní účely. A rozhodnutí o povolení pak na rozdíl od pistolí bylo právě jen o nabití do vlastnictví a držení. Nikoliv na nošení.

Uživatelský avatar
gunman
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 1304
Registrován: 20.01.2004 13:06
Bydliště: Lhota

31.01.2006 19:26

CHORCHE - píšeš jak idiot, dost blbě se to po tobě čte. tohle se tady a jinde řešilo už stokrát a je to jak napsal FOX. Běžně prodávám lidem CZH a 858, když mají ZP pouze sk.E. Zákon mluví jasně, když je někdo jouda a nechá si nabulíkovat od policajtů, že je to jinak, dobře mu tak.

Uživatelský avatar
Samuraj
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 440
Registrován: 05.05.2004 12:43
Bydliště: Brno

31.01.2006 20:43

premek píše:No, dojdi tam, dej žádost, kde bude JASNĚ napsáno, že je to žádost jen o nošení (na nabytí vlastnictví a držená přece již máš, takže to škrtni), vyplň údaje té zbraně a podej jim to. IMHO na jednu zbraň můžeš mít povolení kolik chceš, klidně každé zvlášť (nabytí vlastnictví, držení a nošení)

ja to nastesti resit nemusim ;), ale zajimalo me to, dik

Uživatelský avatar
Finson
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 554
Registrován: 23.12.2005 8:53
Bydliště: Praha 2

31.01.2006 21:31

Jasně, popletl jsem to. Škrtat se dá na formuláři při registraci zbraně, tam jsem si hlídal, aby mi to nošení neškrtli. Na nákupní povolení si člověk vypisuje sám zákonný důvod pro nákup zbraně, tam jsem si napsal sport A ochranu zdraví, života nebo majetku.

Uživatelský avatar
SW_FOX
Grafoman
Grafoman
 
Příspěvky: 5148
Registrován: 20.01.2004 23:33
Bydliště: Zlín/Brno

01.02.2006 1:49

Chorche píše:No já žádost o povolení vyplňoval tehdá u nich na cajťárně a voni mi tam přímo donutili napsat sportovní účely (důvod žádnosti o povolení se vyplnuje slovně, neškrtaj se tam předtištěný slova). Zatímco u pistolí mě tam nechali napsat pro ochranu života, zdraví, majetku a sportovní účely tak u 858 mě nechali napsat jen ty sportovní účely. A rozhodnutí o povolení pak na rozdíl od pistolí bylo právě jen o nabití do vlastnictví a držení. Nikoliv na nošení.


To je vidět že sis ani nepřečetl formulář a ani zákon, nahoře ve formuláři je o co žádáš.... tedy když to neškrtneš ty ani oni, žádal jsi i o nošení, jako důvod aby ti Povolení k držení a nošení vydali (takhle se to správně jmenuje dle zákona) stačí napsat jeden z důvodů uvedených v zákoně, píšu ale vždycky i sport (levnější registrace, jsem členem klubu), i obranu (proč bych se za to styděl) a pokud je lovecky použitelná tak i výkon práva myslivosti. Neptám se jich na to co tam mám psát, píšu si tam co já chci. Podávám podání na správním orgánu, a podávám ho písemně, nemají právo ti ho vracet že to máš blbě, nemají právo ti říkat co tam máš psát, napíšeš si tam co chceš, a pokud ti nevyhoví, musí ti to písemně odůvodnit, a podepsat se pod to.... myslíš že jim jejich osobní názor na to, že by se to či ono mělo nebo nemělo nosit, nebo používat k lovu stojí za ty problémy co by mohli mít z toho, že občana ukrátili na jeho právech (svévolně, a při plném vědomí si toho co dělají)......

Jsou to přece jen úřednící a ti si hledí svého místa....


Reklama

Uživatelský avatar
Chorche
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník
 
Příspěvky: 54
Registrován: 09.01.2006 14:24
Bydliště: Praha

01.02.2006 11:00

gunman píše:CHORCHE - píšeš jak idiot, dost blbě se to po tobě čte. tohle se tady a jinde řešilo už stokrát a je to jak napsal FOX. Běžně prodávám lidem CZH a 858, když mají ZP pouze sk.E. Zákon mluví jasně, když je někdo jouda a nechá si nabulíkovat od policajtů, že je to jinak, dobře mu tak.


Nevim proč se ti po mě blbě čte. Asi bys neměl nosit ty černý brejle dyš přez ně blbě vidíš ... Pokud de vo konstatování že sem jouda, tak ti velkej borče řeknu asi to, že každej z nás nějak začínal. Ty gdyž sis šel pro první kvér nebo zbroják tax byl určitě podělanej strachy aby ti ho cajti povolili. U mě to bylo podobně - nesnášim papírování, formuláře, paragrafy a návštěvy úřadů. Když mi pak ouřada řekne, napište tam to a to, tak to tak udělam. Protože v tu chvíli když nevim co tam napsat sám musim vzít za vděk tomu co mi radí von. A já to sám nevěděl co tam napsat. Kdyby tam byly k zaškrnutí kolonky, zaškrt bych co bych uznal sám zavhodný. Bohužel jaxem uš napsal vejš, na formuláři na povolení nic takovýho neni a píšeš to tam svejma slovama. A dyš nevíš jak ty slova formulovat aby ti pak povolení nevrátili že je blbě vyplněný tak vemeš za vděk radou od cajta co ti kouká pod ruce dyš to vyplňuješ. Takže asi tak. Borče gunmene... :wink:

P.S. nejrači mam na fórech lidi kerý machrujou svejma kecama vo tom jak je gdo blbej nebo je jouda, ale jaktěživo neporaděj nic konkrétního

Peter Bezo
Nový uživatel
Nový uživatel
 
Příspěvky: 31
Registrován: 04.01.2006 9:22
Bydliště: Slovensko

01.02.2006 11:23

Chorche píše:Ty gdyž sis šel pro první kvér nebo zbroják tax byl určitě podělanej strachy aby ti ho cajti povolili. U mě to bylo podobně - nesnášim papírování, formuláře, paragrafy a návštěvy úřadů.


Súhlasím, na skúšky som sa naučil zákon naspamäť, nahodil sa do obleku ... Keď som tam bol a videl idivíduá, ktoré mali problém rozlíśiť počet zbraní od poschodia bytu v ktorom sú uschované ... strácal som učením čas. Aj prísediaci prokurátor ma zdrbal, že tomu treba rozumieť a nie sa to nabifľovať.
A keď som prvý krát na strelnici narábal s kvérom presne podľa predpisov tak som tam vyzeral ako ch*j.
A keď som si predlžoval zbroják po piatich rokoch, tiež som nemal pocity ako geroj a potichu dúfal, že fízlom nedrbne a nezmyslia si źe patrím do kategórie nespoľahlivých, ktorá nie je nijako definovaná a je na rozhodnutí uradníka.

Uživatelský avatar
Hungry
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 5206
Registrován: 22.01.2004 20:00
Bydliště: Otrokovice

01.02.2006 11:37

Chorche:
Jestli on tím Gunman spíš nemyslel to, jak przníš matičku češtinu...
Bohužel on taky neodělil tu první větu od ostatích, takže to spíše vyznělo, jako že "idiotský" je obsah tvých příspěvků a ne pravopis...

Gunmana znám a myslím, že není z těch, co by neporadil... Kdyby jsi pročetl trošku tento server, tak by jsi zjistil, že nejsi sám, komu takto policajti krátili práva a že se to tu mockrát probíralo vč. právních stanovisek...

Uživatelský avatar
Chorche
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník
 
Příspěvky: 54
Registrován: 09.01.2006 14:24
Bydliště: Praha

01.02.2006 12:12

OK, Hungry, nestíhám to fšechno přečíst, schodou vokolností adminuju jedno podobný fórum ale s jinou tématikou (www.offroadforum.cz pro někoho koho by zajmala tadle tématika) a tak je toho ke čtení docela mraky.
Já se vohradil hlavně proti jeho tvrzení že sem jouda a že mi to patří když si nenastuduju svý práva. Vono se to studuje dost blbě, když to je spousty a hlavně každej "kamarád" radí něco jinýho. Jen sem chtěl pana mistra uvjedomit vo tom, že až budu v týdle branži x let jako asi von je, tak se nebudu muset na tydle věci ptát. A jelikož sem defakto začátečník (co do papírů, vo zbraně jako takový se zajmam vod děctví) taxe na někerý věci prostě zeptam. Vot toho fóra snad sou. Aby se lidi ptali a skušený votpovídali. A prot nemam rád machýrky který tě sepsujou že seš idiot a jouda když todle a todle nevíš, místo toho aby ti poradili.

Uživatelský avatar
SW_FOX
Grafoman
Grafoman
 
Příspěvky: 5148
Registrován: 20.01.2004 23:33
Bydliště: Zlín/Brno

01.02.2006 14:06

CHORCHE: a četl jsi i to co jsem psal já? Tedy jak postupovat, mě paragrafy a jejich kroucení živí, a dokonce i baví, takže než se příště vypravíš učinit nějaký právní úkon na poli zbraní a střeliva, tak zkus vyhledávat v tomhle foru nebo se zeptat, ať z tebe nedělají blbce.

Každý nějak začínal, ale myslím že nějaké obecné zásady jednání s úředníky jsou obecně známé (to že když podáváš nějaký papír, tak ti ho musí vzít, a pokud ti nevyhoví, tak ti to musí PRÁVNĚ odůvodnit...)

Uživatelský avatar
premek
Site Admin
Site Admin
 
Příspěvky: 931
Registrován: 20.01.2004 22:24
Bydliště: Praha 6

01.02.2006 14:28

Re: 858

4mike píše:pokud se pamatuji tak v nakupnim povoleni neni o noseni ani slovo ale je tam " k ochrane zivota zdravi nebo majetku"


Pamatujes si spatne - na formulari "Zadost o povoleni" je to v druhem radku:
Zadam o povoleni k nabyti vlastnictvi, drzeni, noseni (nehodici se skrtnete) zbrane kategorie B.

Ty duvody si tam vyplnujes sam, to ano - ale to ze je to k ochrane zdravi automaticky neznamena noseni.

Stejne tak je na rozhodnuti o zadosti napsano, na co jsi to povoleni dostal.

Uživatelský avatar
premek
Site Admin
Site Admin
 
Příspěvky: 931
Registrován: 20.01.2004 22:24
Bydliště: Praha 6

01.02.2006 14:29

Finson píše:Takže pokud mi na nákupním povolení neškrtli nošení, nosit můžu (to jsem si pohlídal) - nic dalšího už snad potřeba není?


Nevim jaka je praxe u vas, u nas davaji "Rozhodnuti" o zadosti, tak jeste to musis mit napsane v nem.

Uživatelský avatar
premek
Site Admin
Site Admin
 
Příspěvky: 931
Registrován: 20.01.2004 22:24
Bydliště: Praha 6

01.02.2006 14:37

Chorche píše:Nevim proč se ti po mě blbě čte. Asi bys neměl nosit ty černý brejle dyš přez ně blbě vidíš ... Pokud de vo konstatování že sem jouda, tak ti velkej borče řeknu asi to, že každej z nás nějak začínal. Ty gdyž sis šel pro první kvér nebo zbroják tax byl určitě podělanej strachy aby ti ho cajti povolili. U mě to bylo podobně - nesnášim papírování, formuláře, paragrafy a návštěvy úřadů. Když mi pak ouřada řekne, napište tam to a to, tak to tak udělam. Protože v tu chvíli když nevim co tam napsat sám musim vzít za vděk tomu co mi radí von. A já to sám nevěděl co tam napsat. Kdyby tam byly k zaškrnutí kolonky, zaškrt bych co bych uznal sám zavhodný. Bohužel jaxem uš napsal vejš, na formuláři na povolení nic takovýho neni a píšeš to tam svejma slovama. A dyš nevíš jak ty slova formulovat aby ti pak povolení nevrátili že je blbě vyplněný tak vemeš za vděk radou od cajta co ti kouká pod ruce dyš to vyplňuješ. Takže asi tak. Borče gunmene... :wink:

P.S. nejrači mam na fórech lidi kerý machrujou svejma kecama vo tom jak je gdo blbej nebo je jouda, ale jaktěživo neporaděj nic konkrétního



Rad bych upozornil, ze osobni napadani si muzete nechat na soukromou postu, pripadne jinam, NE na toto forum.

Gunman ma pravdu v tom, ze tvoje ignorovani pravidel spisovne cestiny vede k tomu, ze jsou tvoje prispevky hure citelne - nevim jestli to ma byt "huste cool", nejaka forma rebelie, nebo neco jineho - je to dost jedno, blbe se to cte a delas ze sebe blbce sam.

Gunman rozhodne neni clovek co neporadi. Jeho odborne prispevky jsou fundovane, k veci a to, ze se ti nelibi jeho odpoved je tvuj problem. Pokud ti napise, ze si muzes za neco, za co muzes (sam sis to tak vyplnil - neznalost zakona neomlouva), tak za to muzes.

Navod na vyplneni formulare je ostatne zcela jasne v zakone, je tam napsano co mas napsat do duvodu - ostatni kolonky predpokladam problem delat nemohly (treba jako jmeno nebo datum narozeni).

Uživatelský avatar
alfonss
Grafoman
Grafoman
 
Příspěvky: 5573
Registrován: 22.11.2005 20:24
Bydliště: Brno-venkov

01.02.2006 14:59

premek píše:
Finson píše:Já sem teda ještě pro jistotu hodím jeden dotaz:
Držitel ZP skupin B a E, pokud má v ZP napsánu tu kouzelnou větičku, že "je oprávněn nosit zbraň kategorie B", si už pak, pokud mu PČR vydá nákupní povolení a následně zbraň kategorie B zaregistruje, může dát pod bundu cokoli, co takto legálně nabyl, a nosit to, aniže by se na to dál musel ptát?


Na každém rozhodnutí k žádosti o povolení nákupu máš napsáno, jestli je to nabytí vlastnictví a držení, nebo i nošení ... Velmi časté je, že ti na to rozhodnutí o povolení nenapíšou, že se jedná i o povolení nosit (u brokovnic a samonabíjecích pušek to zkoušejí nejčastěji). Pak sice při běžné kontrole nikdo nic nepozná (v ZP to máš), ale při nějakém problému jsi ji měl neoprávněně (nebylo ti na ni vydáno povolení nosit ...)

Definice v zákoně je natolik nejasná, že bych se nespoléhal na logkcé uvažování "Když mi povolí jedno Bčko, můžu mít všechny".


Na Brně-venkově ještě loni na povolení bylo jen nabytí vlastnictví a držení, i když sem žádal o nošení. Když sem je na tuto skutečnost upozornil, tak mi řekli že je to jedno, že když mám povolený nošení ve zbrojáku tak to nosit můžu.
Letos sem žádal o povolení na 58čku na sportovní účely a na rozhodnutí je uvedený i nošení, takže chlapíci cajti už asi pomalu dostávají rozum.

Uživatelský avatar
premek
Site Admin
Site Admin
 
Příspěvky: 931
Registrován: 20.01.2004 22:24
Bydliště: Praha 6

01.02.2006 15:03

alfonss píše:Na Brně-venkově ještě loni na povolení bylo jen nabytí vlastnictví a držení, i když sem žádal o nošení. Když sem je na tuto skutečnost upozornil, tak mi řekli že je to jedno, že když mám povolený nošení ve zbrojáku tak to nosit můžu.
Letos sem žádal o povolení na 58čku na sportovní účely a na rozhodnutí je uvedený i nošení, takže chlapíci cajti už asi pomalu dostávají rozum.


Tohle na mě zkoušeli taky ... Jednou jsem je donutil to předělat, od té doby to na mě nezkoušeli ... Policie není oprávněna vykládat zákon, i když ti řeknou, že je to v pohodě, nic to neznamená...

Uživatelský avatar
alfonss
Grafoman
Grafoman
 
Příspěvky: 5573
Registrován: 22.11.2005 20:24
Bydliště: Brno-venkov

01.02.2006 15:09

No jo, ale já vždycky na to povolení dost spěchám a čekat dalších 14 dní se mi většinou nechce :cry:

Uživatelský avatar
premek
Site Admin
Site Admin
 
Příspěvky: 931
Registrován: 20.01.2004 22:24
Bydliště: Praha 6

01.02.2006 15:15

Praha-západ to většinou má na počkání, nebo do dalšího pracovního dne (pondělí, středa), takže to jde ...

Uživatelský avatar
Finson
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 554
Registrován: 23.12.2005 8:53
Bydliště: Praha 2

01.02.2006 15:30

premek píše:Nevim jaka je praxe u vas, u nas davaji "Rozhodnuti" o zadosti, tak jeste to musis mit napsane v nem.


Rozhodnutí mi nedali - dostal jsem na počkání průkaz zbraně a nazdar. Zakládají si ale u sebe kartu zbraně - nemoho by to být tam?

Uživatelský avatar
premek
Site Admin
Site Admin
 
Příspěvky: 931
Registrován: 20.01.2004 22:24
Bydliště: Praha 6

01.02.2006 15:37

Finson píše:Rozhodnutí mi nedali - dostal jsem na počkání průkaz zbraně a nazdar. Zakládají si ale u sebe kartu zbraně - nemoho by to být tam?


Museli ti dát něco potvrzeného, co jsi zanesl prodávajícímu ...

Buď žádost, kam na zadní stranu napsali rozhodnutí, nebo samostatný papír ...

PředchozíDalší

Obsah fóra / Střelectví / Zbrojní průkaz, Legislativa, První pomoc

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků