strelecstrelec
Nový uživatel
Nový uživatel
 
Příspěvky: 41
Registrován: 02.09.2011 20:04

01.05.2012 10:59

Re: CZ 805 - nová útočná puška od ČZ

MartinK píše:
Justinian píše:Chtěl bych toho frajera z genštábu vidět, jak opětuje talibancům palbu z PKM pistolí. :)
Ale jo, hlavně že ty kvéry jsou "české", určitě ukápla nejedna patriotická slzička.

PKM je pokud vím ruský kulomet. AČR používá buď CZ vz. 82. CZ 75 a nebo Glocky (zdali něco jiného mě už musí někdo opravit) . Nicméně abych nebyl úplně offtopic, takové potíže ale přece...ruku na srdce...očekával každý. V 60 letech se v USA začali používat první zbraně AR konstrukce a myslím že skutečně funkční jsou až dneska po ...ano nezdá se to...po 50 letech vývoje. Takže pokud nefunguje BREN, tak to čekal každý. Britové museli modernizovat z SA80 A1 na SA80 A2. Francouzi museli z Famase F1 na Famase F2. Skutečným uživatelem BRENů nebude AČR se svými pár tisíci puškami. Naše armáda nákupem první série spíše zaplatila ten šílený dluh zbrojovky na jejich vývoj. Afganistán už bude jen krásně přirozená testovací střelnice. Až zbrojovka vypracuje verzi 2 která bude fungovat tak jak má, tak pušky odebere skutečný uživatel a tím bude podle mého názoru Indie protože u Indů máme velice dobré jméno co se týče zbraní. Taková miliardová velmoc bude opravdový zákazník pro naši zbrojovku. Nezbývá jen konstatovat, že by mě nepřekvapilo když by naše armáda později koupila verzi 2 a tu první by po konverzi na samo nabíjecí prodala na civilní trh.

EDIT: máš pravdu, pořádně jsem si to po tobě přečetl a pochopil :)...i tvá hláška je více než vtipná...a dost pravdivá


Pistole se nově zavádí CZ Phantom, těžší a dražší než Glock, ale česká... nemusím doufám vysvětlovat. Samozřejmě na army.cz a podobně to dají do ruky nějakému "odborníkovi", který do té doby střílel z vz.82, a ten to vychválí do nebe. Jen tak pro zajímavost, na pistole žádné výběrové řízení nebylo - ale pssst!:-)

Uživatelský avatar
sněhulák
Sponzor serveru
Sponzor serveru
 
Příspěvky: 139
Registrován: 13.10.2006 19:05
Bydliště: Hradec Králové, Liberec

01.05.2012 11:26

Re: CZ 805 - nová útočná puška od ČZ

On je vůbec smutný přístup všech zúčastněných stran.

CZUB se holedbala a neustále holedbá jaká to je nextgen flinta. Přitom hned první den, kdy ji dostal do rukou někdo z odborné veřejnosti (rozuměj: kdo někdy střílel alespoň ze vzduchovky), tak si musel všimnout naprosto zásadních nedostatků jako nespolehlivost a dementní rozborka, o kravské hmotnosti, ostrých hranách, megazásobnících... ani nemluvě.

AČR o tomto samozřejmě musela vědět, ale z nějakého důvodu toto všechno přešla s odůvodněním, že "má to potenciál a je to české".

CZUB měla opět mraky času s tím něco udělat, ale jak vidno tak řešila podružné problémy (pokud vůbec něco) a pořád se tváří že je vše v naprostém pořádku.

moje očekávání do budoucna:

1) CZUB se bude vymlouvat na cokoliv, jen aby svedla vinu na uživatele a nehne prstem pro nápravu aktuálního stavu (záměrně píšu nápravu a nikoliv vylepšení, protože nespolehlivost dělá z daného výrobku jen obyčejný zmetek)

2) po tom "vyjádření" z GŠ-AČR je zcela zřejmé, že armáda v tomto problému nepodnikne také vůbec nic.


.. čili skoro si i přeji aby je Indie s tímto "nextgen zmetkem, který má ale potenciál... :? " poslala s velkým ohlasem do prdele a pak se snad dočkáme v CZUB nějakých změn (úmyslně nepíši, že k lepšímu).
.. Bohužel kluci v AČR budou trpět dál. :(

Uživatelský avatar
DeadMan
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 963
Registrován: 13.02.2009 7:51
Bydliště: Slezsko

01.05.2012 11:33

Re: CZ 805 - nová útočná puška od ČZ

S Indii dělám business v řádech desítek miliónu víc jak šest let (opravdu velice složitý a náročný zákazník na jednání atd.) takže pokud tam nenamažou ty správné papaláše opravdu velkou ale velkou částkou tak si můžou tak akorát .... :lol:

Jinak Indie je známá tím že za své peníze chce opravdu to co si zaplatila (tím spíš Indická vláda) a ceny se tam srážejí díky konkurenci velmi ale vemi nízko takže jedna flinta za 100 klacků je asi zajímat moc nebude to by ten Bren dle mého odhadu musel stát tak 45tis max. protože tam mají momentálně a stále přezbrojují na INSAS (Indická mutace AK v 5,56) :wink:

Ale co však český daňový to vykompenzuje jako obvykle :cry:

Stana
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník
 
Příspěvky: 65
Registrován: 20.04.2008 21:14
Bydliště: Brno

01.05.2012 12:06

Re: CZ 805 - nová útočná puška od ČZ

Přesný obrázek naší společnosti. Viz výše diskutující odborníci. Víte úplný prd o problému. Jen čumíte na Novu a věříte novinářům, kteří jen aby očernili co očernit jde tak píšou pi...ny.
Polovina z Vás má doma klony M 16 a jaké s nima byly problémy na začátku.
Všichni podělaní z Glocků, kde jsou jejich trable u amerických policajtů, kdy jim střílely v pouzdře po úderu obuške přes pouzdro? Sám jsem viděl několik roztrženejch Glocků,překalený hlavně s vypadanejma šupinkama kovu. Pánové, kdo nic nedělá nic nezkazí. Že potřebujou doladit? Ok,vše musí projít zátěží skutečné reálné služby!
Víte co to vůbec bylo za závady? Hlavně že vše je na prd.
Vzpomeňte na aféru se SOG.Taky všichni odborníci a pak najednou je to jinak.
A teď do mne " odborníci na cizí -lepší zbraně"

Uživatelský avatar
panacea
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník
 
Příspěvky: 131
Registrován: 20.07.2007 14:04
Bydliště: ČR

01.05.2012 12:20

Re: CZ 805 - nová útočná puška od ČZ

4 Stana

nezlob se na mne, ale tobě ta cena za 805ky přijde v pořádku ??!? Výběrové řízení taky, tak jak bylo postaveno? Že se do něj přihlásily jen dvě firmy??? Kritické připomínky ohledně nedostatků (páka závěru, páčka volby režimu střelby, kolíky,...) mi přijdou také podstatné, když jde o novou zbraň 21. století na xx let. Nějak si nemůžu vzpomenout, co mi vadí na MP5, G36, SA58,...protože nic!

Uživatelský avatar
sněhulák
Sponzor serveru
Sponzor serveru
 
Příspěvky: 139
Registrován: 13.10.2006 19:05
Bydliště: Hradec Králové, Liberec

01.05.2012 12:34

Re: CZ 805 - nová útočná puška od ČZ

kolego necháváš se zbytečně unést...

všechny výše zmíněné problémy z CZ805 jsou známé již od dob jejího představení a od té doby se v zásadních otázkách nezměnilo vůbec nic.

Alespoň já nepopírám, že spousta zbraní vyšla z továrny a hned byla zařazena do výzbroje také jako zmetek, některé zbraně zmetkem zůstaly, z jiných se podařilo vyšlechtit rozumně spolehlivé. I CZ805 má právo na to být zmetkem (i když vůbec nic revolučního na ní není, tj. to spíše vypovídá něco o společnosti, která ji v tomto stavu vypustila ven).

Já mám zásadním problém v tom, že společnost CZUB ji v tom zmetkovitém stavu prodala zákazníkovi za jako plně funkční produkt a za "takovou cenu", což tenkrát při nákupu nebyla(a obě strany to věděli) a ani teď v současné době není.

Naprosto jiná situace by byla, kdyby CZUB přišla se slovy: "Hele máme tu nextgen flintu, ale potřebujeme ji řádně ozkoušet a doladit, tak tady vám prodáme 500Ks za výrobní náklady s tím, že pokud se osvědčí, tak dokoupíte dalších 8000Ks za plnou cenu" Po tom ať si ji klidně ladí dalších 10let.

závěrem

1) zbraň je potřeba doladit
2) AČR ji neměla nikdy v tomto stavu koupit a když už, tak má teď požadovat tvrdé sankce a reklamace u CZUB.

... ani jedno u toho se neděje a dít zřejmě nebude. v tom je můj problém s touto zbraní :!:


Reklama

MartinK
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník
 
Příspěvky: 188
Registrován: 19.04.2012 2:08

01.05.2012 14:25

Re: CZ 805 - nová útočná puška od ČZ

Stano tady si nikdo na odborníky nehraje. Jde o obyčejnou lidskou slušnost a obyčejný selský rozum. Prodávat českou next-gen flintu za cenu lepších zbraní typu G36, FN Scar a podobné pušky naší armádě jenom protože je to české? až budou naši kluci mávat Brenem jako s klackem kdesi v Afganistánu jenom proto, že je na tom vyraženo made in czech republic, tak to mě teda štve. Ať to naše armáda klidně koupí pokud to má nějaký potencionál, ale poslat jím to do války aby s tím bojovali je prostě hazard s jejich životy. To je podstatou problému, ne plivání na českou zbraň ale plivání na klasický český přístup k problému.

Uživatelský avatar
rotwajlerdick
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 517
Registrován: 09.04.2010 20:11
Bydliště: plzen

01.05.2012 16:29

Re: CZ 805 - nová útočná puška od ČZ

http://www.armadninoviny.cz/americka-ar ... ny-m4.html
cena armadni m4 od remingtna v zakladu hola....
12612kc....neco je spatne

KarelP
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník
 
Příspěvky: 65
Registrován: 07.01.2012 19:12

01.05.2012 16:33

Re: CZ 805 - nová útočná puška od ČZ

Mě je teda CZUB úplně ukradená, ale pobavila mě ta naivita: "Prodávat českou next-gen flintu za cenu lepších zbraní typu G36, FN Scar..." CZUB je soukromá firma a prodává tak draze jak to někdo koupí.
Nebo: "Hele máme tu nextgen flintu, ale potřebujeme ji řádně ozkoušet a doladit, tak tady vám prodáme 500Ks za výrobní náklady s tím, že pokud se osvědčí..." A proč by to proboha dělali? Aby si snížili zisk a měli nejistý obchod?
Neschopné je jen a jen vedení armády. Oni nakoupili "předražený zmetek", tedy pokud je to opravdu zmetek, a poslali s ním vojáky do akce. A není to první ani poslední případ, stejné to bylo s Pandury, padáky, častečně i Gripeny atd. CZUB je firma provozovaná za účelem vytváření zisku a to se jí zatím, zdá se, daří.

Uživatelský avatar
sněhulák
Sponzor serveru
Sponzor serveru
 
Příspěvky: 139
Registrován: 13.10.2006 19:05
Bydliště: Hradec Králové, Liberec

01.05.2012 17:11

Re: CZ 805 - nová útočná puška od ČZ

No to by mě z čisté naivity také zajímalo... jakou měrou se na tomto obchodu podíleli právě "experti" z AČR. Respektive jestli šlo opět o typický "polistopadový obchod" (rozuměj: kde předmět nákupu, zde tedy konkrétně nextgen flinty, byl až na posledním místě posuzování výhodnosti obchodu. :roll: )

spike-cz
Nový uživatel
Nový uživatel
 
Příspěvky: 22
Registrován: 17.03.2011 20:17
Bydliště: Volyně

01.05.2012 17:19

Re: CZ 805 - nová útočná puška od ČZ

Já Karle myslím ze zkušenosti, že to bude spíš o tom vedení na ministerstvu obrany,m takže ne vojáci, ale civilisti alias politici. A z ověřovacích nebo výběrových řízení mám tu zkušenost, že ikdyž voják na problém ukáže, někdo v civilu za něj ten problém "zamázne".

Uživatelský avatar
ufo
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 4036
Registrován: 05.07.2006 14:16
Bydliště: Brno www.maxrounds.com

01.05.2012 17:28

Re: CZ 805 - nová útočná puška od ČZ

Zpet k : CZ 805 - nová útočná puška od ČZ

Uživatelský avatar
Parabellum
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 1144
Registrován: 31.03.2009 16:00

01.05.2012 17:59

Re: CZ 805 - nová útočná puška od ČZ

Chlapci, chlapci. Já bych si nejprve počkal, až se bude skutečně vědět, co to bylo za závady, čim zpusobené a jejich nebezpečnost - samozřejmě nápravná opatření a jak se k tomu postaví CZUB. Pak si teprve udělám vlastní obrázek.

Hned takhle plivat na 805 ? To fakt nehodlám, konstrukci zbraní jsem vystudoval a dle mě je to zdařilá a života schopná konstrukce, kterou se vyplatí dále inovovat a zaplťpánbuh, že má tu kliku a muže se testovat v reálných a těžkých bojových situacích. Samozřejmě bych měl taky pár věcí, které bych u ní chtěl udělat trochu jinak ale to už je idividuální. Beztak ty závady s největší pravděpodobností, nejspíš pramení z vysoké prašnosti v místě nasazení a to se dalo čekat ! V takvých podmínkách již selhaly i větší legendy: Izrael napříkald odvrhl kdysi FN-FAL, našim speciálům se slešťovaly komory na vz.58 aby chodily spolehlivě, o problémech M4, L85....atd rači ani nemluvě. 805 teď nejspíš čeká něco podobného - uvolnění tolerancí v uzlech uzamčení, komory, spouště.. Ale nechme se překvapit.

Ad cena: co nákupy MP5 pro policii ČR - 115000 kč za zbraň, řemen, čištění a to před x lety...

Já se teď budu pídit po informacích ohledně závad, protože to mě istě z profesního hlediska zajmá nejvíc :wink:

Uživatelský avatar
Kuba
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 413
Registrován: 04.12.2008 18:11
Bydliště: Zasada/Praha

01.05.2012 18:25

Re: CZ 805 - nová útočná puška od ČZ

k cenam: http://www.armadninoviny.cz/americka-ar ... ny-m4.html

para: kdybys to tam musel nosit a uz od zacatku vedel ze to nefunguje asi by ses na to tvaril jinak... hlavni problemy nebyli ani s prachem ale s teplotou (v zime to proste nestrili...)

Uživatelský avatar
Parabellum
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 1144
Registrován: 31.03.2009 16:00

01.05.2012 19:05

Re: CZ 805 - nová útočná puška od ČZ

Chlad ? Hmm, zajmavé. Nemáš nějaké další (podrobnější) informace ?

Uživatelský avatar
glock1719
 
Příspěvky: 8117
Registrován: 10.04.2006 14:12
Bydliště: Uherské Hradistě

01.05.2012 19:13

Re: CZ 805 - nová útočná puška od ČZ

Parabelum to jsem zvedav zda předělají napínací táhlo záveru které krásně a zotpovědně brnka o prsty slabé ruky při držení zbraně.

Stana
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník
 
Příspěvky: 65
Registrován: 20.04.2008 21:14
Bydliště: Brno

01.05.2012 21:09

Re: CZ 805 - nová útočná puška od ČZ

Pánové asi jsem staromilec.
Česká armáda by měla mít český zbraně. Vyrobit je určitě umíme. Je třeba počkat na podrobnosti problému.
To že někomu vadí úchop a táhlo závěru. No vz.58 taky levákum chodila do obličeje. Cena? nikdo z nás neví co bylo ve smlouvě a co celková cena obsahuje. Nepropadejme jednoduchým kritikám ala TV Nova.
Jsem rád, že tu je aspon pár lidí s rozumem. Dík

Uživatelský avatar
MarK
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 3843
Registrován: 20.10.2005 20:14
Bydliště: Wien8, Praha8 ________________________ »»» zbranekvalitne.cz «««

01.05.2012 21:21

Re: CZ 805 - nová útočná puška od ČZ

Zadávací dokumentace existuje:
Předmětem veřejné zakázky je dodání zboží:
6 687 ks útočných pušek ráže 5,56 x 45 mm,
1 250 ks útočných pušek ráže 5,56 x 45 mm ve zkrácené verzi - karabina,
397 ks podvěsných granátometů 40 x 46 mm,
(dále jen „zbraně“);
7 937 ks průhledových zaměřovačů kolimátorového typu pro útočnou pušku,
1 386 ks zaměřovacích systémů – noktovizních zaměřovačů pro útočnou pušku,
1 386 ks infračervených značkovačů – duálních laserových značkovačů/osvětlovačů pro útočnou pušku,
(dále jen „příslušenství“);
1 758 450 ks munice do útočné pušky Nb 5,56 x 45 mm, SS109,
771 600 ks munice do útočné pušky Nb 5,56 x 45 mm Sv, M856,
12 845 ks munice do granátometu Nb 40 x 46 HE,
6 850 ks munice do granátometu Nb 40 x 46 HEDP,
(dále jen „munice“);
68 ks souprav náhradních dílů 1 : 100 pro útočnou pušku,
16 ks souprav nářadí zbrojíře pro útočnou pušku,
43 ks souprav náhradních dílů 1 : 10 pro granátomet,
16 ks souprav nářadí zbrojíře pro granátomet,
(dále jen „ND a nářadí“).

Uživatelský avatar
rotwajlerdick
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 517
Registrován: 09.04.2010 20:11
Bydliště: plzen

01.05.2012 21:38

Re: CZ 805 - nová útočná puška od ČZ

tak to je tak nak jasny proc je to takovej ranec...

Uživatelský avatar
gunman
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 1304
Registrován: 20.01.2004 13:06
Bydliště: Lhota

01.05.2012 21:53

Re: CZ 805 - nová útočná puška od ČZ

i když si tam dáš maloobchodní ceny, tak zůstává spousta prostoru pro úplatky kam se podíváš

PředchozíDalší

Obsah fóra / Dlouhé zbraně / Samonabíjecí a vojenské

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků