Jimram
Častý návštěvník
Častý návštěvník

25.02.2014 21:33

Re: CZ 550 Lux - Nabídka CZUB

Jenže na ten rudl už musíš mít u všech opakovaček proces přebití a zamíření zautomatizovaný, bez nácviku se sebelepší flintou to nebude ono. Jde o to se ten pohyb stejně naučit včetně držení těla, ale to by se měl člověk naučit i se samonabíječkou

glock1719

25.02.2014 21:55

Proč bych se měl učit nějaký pohyb , který se mě při lovy kde mám vždy jiný postoj nemusí podařit když si můžu koupit mraky jiných zbraní kde tento Brod problém není.
Nechápu ty obhajovače proč pořád vymíšlý jak by to šlo bez potenciálního kousnutí když je to tak snadné.
Jiná zbran.
Vždyd ani ten Remouš 715 co stojí 18 i optikou to nedělá.

Jimram
Častý návštěvník
Častý návštěvník

26.02.2014 0:22

Oni jsou lidi, co z kulovnice ročně dají sotva krabičku nábojů a u mauseráckých závěrů to chce mít pro akci trochu cvik, pokud nemají, pak s tím verglují, než se jim to povede, pokud jsou vysloveně nešikovní, pak s tím budou zápasit vždy, ale od takového člověka bych se klidil, i kdyby měl sebelepší flintu.

Kodiak1
Nový uživatel
Nový uživatel

03.03.2014 11:11

Asi bych to shrnul – na hobby střelbu opakovací kulovnice CZ 550 Lux a CZ 550 FS není úplně šťastná volba, co se týká puškohledu Meopta Artemis 2100 3-12x50 RD s osnovou 4C - na začátek to není tak špatný, ale vše je o tom, jakým směrem se to hobby střílení bude pohybovat. Jestli skončí tím, že si půjdeš zastřílet párkrát do roka na 100m střelnici, nebo jestli tě to chytne a budeš se tomu chtít věnovat víc a na větší dálky. Pak si stejně budeš muset pořídit optiku vyšší řady a s vhodnějším křížem.
Pokud máš jen minimální schopnost učit se, tak jednoduchý způsob jak přebíjet pušku se závěrem typu Mauser bych přirovnal k zapnutí tenisek na suchy zip a CZ550 si klidně pořiď, ale ve Varmintu (nakonec, když se to naučíš, tak nebudeš mít do budoucna problém s žádnou opakovací kulovnicí, protože se to dá aplikovat na všechny). Pokud takovou schopnost postrádáš, tak si nech poradit a kup si raději něco jiného, na trhu je výběr bohatý.

Ps. to Glock1719: Nikdo nic nevymýšlí, je to už dávno vymyšlené. To že jsou jedinci, kteří nejsou ochotni tuhle jednoduchou a praktickou techniku přebíjení požívat není přece vadou zbraně, ale vadou uživatele :roll: . Pro takové jsou na trhu blbuvzdorné výrobky, které přinesou i jim neomylnou jistotu.

Jen pro příklad - Před časem jsem byl u kamaráda na návštěvě a večer jsem byl pozván na druhý den na naháňku a věř mi, že půjčená zbraň, kterou jsem dostal nebyla Tikka, Sako nebo Remington, ale byl to Mauser 98 po kamarádově dědovi. Jen jsem si dal ránu na kontrolu a vyrazil jsem na naháňku. Díky tomu, že vím jak Mausera používat, jsem neměl žádný problém. A o tom to je :wink:

Předchozí

Obsah fóra / Dlouhé zbraně / Sportovní a lovecké