-
travis - Příspěvky: 882
-
Phantom - Častý návštěvník
- fíša1
- Pravidelný návštěvník
Re: HK USP Match .45 AUTO "vydřený" vývrt
A jakou že jsi to použil chemii?
Pořád něco vhodného scháním, ale zatím jsem na nic, co by vyloženě rozpouštělo olovo, jak tady někdo zmiňoval, nenarazil.
Pořád něco vhodného scháním, ale zatím jsem na nic, co by vyloženě rozpouštělo olovo, jak tady někdo zmiňoval, nenarazil.
- Dominik
- Nový uživatel
Re: HK USP Match .45 AUTO "vydřený" vývrt
Měl jsem nějaké vzorky od Pro-Shot, nevím jak moc je to účinné, největší práci udělal mosazný kartáček a nakonec jsem to fouknul ballistolem, vysušil jsem bavlněným vytěrákem. Po vyčištění vyzkoušeno na střelnici na 25 metrů a lepší to snad ani být nemůže.
-
glock1719 - Příspěvky: 8120
-
Katzendreck - Občasný návštěvník
Re: Čištění a údržba krátké zbraně
Chtěl bych se zeptat, jestli lze nějakým způsobem vyčistit povrchovou korozi, aniž bych zničil černění. WD40 + mosazný kartáček by to mělo zvládnout, ale nevím, jestli to nesundám i s černěním. Jedná se o místo na rukojeti, takže to asi vzniklo působením potu a nečištěním. 

-
Styblo31 - Pravidelný návštěvník
Já osobně mosazné kartáče (jemné) na brynýrované nepoužívám, otírá se z nich mosaz a pak se blbě odstraňuje ten "žlutý" nádech. Osvědčil se mi jemný ocelový kartáček, obdoba kartáčku na čištění zapalovacích svíček. Bez většího tlaku překartáčovat na sucho a natřít taninem. Po vyreagování taninu opět překartáčovat a nakonzervovat.
Tanin zastavuje další působení koroze kterou se nepodaří odstranit, např. z pórů. Viz google - heslo "tanát - tanátování"
Tanin zastavuje další působení koroze kterou se nepodaří odstranit, např. z pórů. Viz google - heslo "tanát - tanátování"
-
Dala by se použít i ocelová vlna hrubosti 0? Jak bude po takovém zásahu černění vypadat, půjde to v rezavých místech až "na kov"?
-
travis - Příspěvky: 882
S vlnou je třeba ještě použít olej, ale stejně je šance odření brynýru.
-
andy.rybar - Častý návštěvník
Já jsem na odstranění lišky z Mosinu použil toto http://www.komplex3m.cz/eshop/chemie-ba ... l_471.html brynýr se blejská že se v něm vidim. 

- Stana
- Občasný návštěvník
na jemnou rez je nejlepší mosazná vlna a pak přetřít olejem. Brynýr to vydrží.
Bronzový kartáček je taky dobrý a to žlutý setřeš olejem taky.Vše ocelové brynýr setře.
Stana
Bronzový kartáček je taky dobrý a to žlutý setřeš olejem taky.Vše ocelové brynýr setře.
Stana
-
Jak se tak dívám, sehnat mosaznou vlnu asi nebude jednoduché. Použiju nejspíš ten mosazný (bronzový) kartáček.
- manzaro23
- Nový uživatel
Zdravím koupil jsem ve spreji tekutou vazelinu a musím říct super , po vyčistění nic lepšího na konzervaci zbraně ,
-
glock1719 - Příspěvky: 8120
Pokud máš v bytě 90% vlkost a zbraň použiváš jednou za 10 let tak má tekutá vazelína na konzervaci asi smysl.
Odstranovat to ze zbraně před každou střelbou bude pěkný oprus.
Uvidíš , že to za čas vyměníš za nějaký olej.
Odstranovat to ze zbraně před každou střelbou bude pěkný oprus.
Uvidíš , že to za čas vyměníš za nějaký olej.
-
Hieronymus - Nový uživatel
Zajímavý laboratorní test "žravosti" mědi a olova u některých přípravků. Break Free CLP mě docela zklamal. Používám ho a přijde mi, že hlaveň čistí slušně. Tak teď nevím. U rozpouštění mědi v testu úplně propadl.
http://www.youtube.com/watch?NR=1&featu ... dYWQfbC5Og
http://www.youtube.com/watch?NR=1&featu ... dYWQfbC5Og
-
Kall - Příspěvky: 2286
vzhledem k tomu, že nebyl vyvinut k tomuto účelu, tak bych to tak tragicky neviděl.
-
Hieronymus - Nový uživatel
Jasně, já od něj neočekávám vlastnosti nějakého speciálního "removeru" např. na bázi čpavku. Ani ostatní testované oleje (až na ten poslední s přídavkem čehosi) nejsou primárně určeny k účinnému odstraňování měděného a olověného otěru. Přesto jsou na tom v tomto směru líp než BF CLP. Takže když už na čištění, mazání i konzervaci používám jeden a tentýž olej, uvažuji o tom, jaké má parametry. Včetně schopnosti uvolňovat zbytky kovů ve vývrtu.
-
Radim77 - Občasný návštěvník
-
Alex Bratt - Pravidelný návštěvník
Cisteni/mazani - postup u nove vyrobene zbrane
Zdravim, prochazel jsem forum a temata ohledně cisteni zbrane, ale nanasel jsem odpoved na dotaz co s nově koupenou zbrani (tj. ne z druhé ruky). Cca pred mesicem jsem si koupil ZVI Kevin v 9mm Br. Jelikoz je to moje prvni zelezo koupene uplne nove (ostatni koupeny pouzite) chtel bych se zeptat jaky je spravny postup? Je potreba nejak specialne vycistit a namazat zbrane z tovarny - zbavit se konzervacnich latek atp.? Nerad bych si posr... zelezo hned ze zacatku.
-
Peggy - Sponzor serveru
Re: Cisteni/mazani - postup u nove vyrobene zbrane
Podle mého názoru a zkušenosti se vyplatí vyčistit a namazat. V zásadě stačí standardní postup. Rozhodně bych to nenechal v tovární konzervaci.
Abych byl konkrétní - propláchl bych to např. WD40 nebo čističem/odmašťovačem, vytřel do sucha a pak namazal něčím na zbraně.
Abych byl konkrétní - propláchl bych to např. WD40 nebo čističem/odmašťovačem, vytřel do sucha a pak namazal něčím na zbraně.
Obsah fóra / Zbraně / Optika, Příslušenství