-
gewarosse - Častý návštěvník
-
alfonss - Grafoman
-
jomekabi - Příspěvky: 2011
- Bydliště: Tábor _______________________ člen sdružení LEX | http://www.gunlex.cz
-
MiRaS - Častý návštěvník
-
Re: Beretta UGB25 Xcel
+Nízký zpětný ráz
+Jedna hlaveň
+O proti normálnímu automatu vyhazování spodem
+Možnost zbraň "zlomit"
-Cena(asi 80000Kč)
-Nevidím podstatné výhody proti normálnímu automatu
+Jedna hlaveň
+O proti normálnímu automatu vyhazování spodem
+Možnost zbraň "zlomit"
-Cena(asi 80000Kč)
-Nevidím podstatné výhody proti normálnímu automatu
- Víťas01
- Pravidelný návštěvník
Kdysi o této brokovnici psali mam pocit ve Střelecké revue nebo Magazínu. Měla to být primárně sportovní zbraň, a měla kombinovat přednosti samonabíjecí brokovnice a klasické kozlice.
-
Tak jsem se úplnou náhodou stal majitel jednoho ze dvou kusů této zbraně v ČR.Střelba je prostě bomba.Pocitově úplně jinde,než u kozlice nebo u normálního automatu.
-
lovec_1 - Častý návštěvník
Velmi zaujimave....a v praxi? Spolahlivost? Narocnost systemu na cistenie (Ja cistim nerad,Benelli len vynimocne)?
-
-
Ake discipliny s tym strielas?Trap,parcour? Normalne sa mi to zapacilo....a aj by mi to do istej miery na sport vyhovovalo,pretoze na medzinarodnych sutaziach je obvykle obmedzenie pre semi-auto aby nehadzal prazdne hilzne okolo seba....
-
SW_FOX - Grafoman
No aniž bych se chtěl kohokoliv dotknout, přijde mi že tahle zbraň spojuje nectnosti obou systémů naprosto dokonale: vždycky to bude na druhou ránu pomalejší než kozlice, složitější manipulace, více pohyblivých dílů, nižší životnost zbraně, jeden choke, a pouze 2 rány....
Prostě kočkopes.... ale technicky zajímavý....
Prostě kočkopes.... ale technicky zajímavý....
-
Ja som na take zatazeny....
A jedina kozlica do ktorej by som bol ochotny ist je Krieghoff K-80 Parcours. S takouto Berettou by som nemal problem na medzinarodnych viacbojoch a pretekoch,kde treba po sebe zbierat prazdne nabojnice. Trap nestrielam a rychlost druhej rany v podani Benelli mi postacuje.

-
A je to zase tady:
-netuším na co potřebuješ hodně rychlou druhou ránu,věřím že na světě stejně není nikdo kdo by to umačkal rychleji,než to opakuje
-složitější manipulace,to je osobní,mě připadá v pohodě
-nižší životnost,no to se teprve uvidí
-jeden choke,na to se vymlouvají ti,co neumějí střílet,když tam dám půlky,rozbije to holuba na 60m na prach
-na co bych potřeboval více než dvě rány?
Zatím jsem tím střílel kolo a trap,a naprosto v pohodě.Parcour jsem v životě nestřílel,ale letos se chystám začít.
-netuším na co potřebuješ hodně rychlou druhou ránu,věřím že na světě stejně není nikdo kdo by to umačkal rychleji,než to opakuje
-složitější manipulace,to je osobní,mě připadá v pohodě
-nižší životnost,no to se teprve uvidí
-jeden choke,na to se vymlouvají ti,co neumějí střílet,když tam dám půlky,rozbije to holuba na 60m na prach
-na co bych potřeboval více než dvě rány?
Zatím jsem tím střílel kolo a trap,a naprosto v pohodě.Parcour jsem v životě nestřílel,ale letos se chystám začít.
-
SW_FOX - Grafoman
No zrovna ty dva choky mi pro sport přijdou výhodnější, ač sám střílím Benelli M3 Super 90, nicméně kozlice je vždy na trapu rychlejší, mám vyzkoušeno, takže na holuba druhou ránu střílíš prostě na blíž. životnost proti kozlici je jasná (mám doma jeden kus sportovního trapového speciálu ZH z první výrobní etapy s 750.000 výstřely které jsou zadokumentované, ročně přidám sám tisícovku až dvě....), no a na co bys potřeboval víc než dvě rány se tě zeptám po nějakém lovu na kačeny
zákon umožňuje 3, a ta třetí se někdy dost hodí...... s bratránkem jsme kdysi byli pozvaní na kačeny do jedné vyhlášené destinace, každý jsme si vzali 100 nábojů, zbyl každému jeden náboj (tedy mě dva, ale bratránek mi jeden vzal....), přičemž statistika zásahů byla 50-75%, někdy tu výšku prostě neodhadneš.....

-
Strasne rad by som si to osahal nazivo.Urcite este bude prilezitost stretnut sa na niektorom parkure,napr. na Konopisti (pozri kalendar na http://www.parcour.cz,sekcia zavody 2009).
Co sa tyka druhej rychlej rany,je to absolutne dostatocne. Druha rana ak ma mat zmysel,by mala byt aj domierena nie iba bleskove bum/bum.
Gewa aku mas na tom pazbu? Nastavitelnu?
A jeden choke staci,v Benelli mam cely rok 1/4 a v pohode. Zalezi na naboji,momentalne to krmim s Baschieri&Pellagri Sporting Clay HV ( http://www.baschieri-pellagri.com/index.php?option=com_content&view=article&id=94&Itemid=155&lang=en ).
Co sa tyka druhej rychlej rany,je to absolutne dostatocne. Druha rana ak ma mat zmysel,by mala byt aj domierena nie iba bleskove bum/bum.
Gewa aku mas na tom pazbu? Nastavitelnu?
A jeden choke staci,v Benelli mam cely rok 1/4 a v pohode. Zalezi na naboji,momentalne to krmim s Baschieri&Pellagri Sporting Clay HV ( http://www.baschieri-pellagri.com/index.php?option=com_content&view=article&id=94&Itemid=155&lang=en ).
-
Pokial ide o zivotnost - staci sa prilezitostne opytat p.Halouzku v Slavkove pri Brne,kolko ma jeho Benelli za sebou....Na trap je aj podla mna kozlica vhodnejsia,ale trap je pre mna uz dost nezaujimavy. U mna je brokovou prioritou parcour a tak sa na to pozeram. Predsa nepovlecie tuto Berettu na kaceny.....na to su vhodnejsie ine nastroje (ako moja Super 90 napr.). 

-
SW_FOX - Grafoman
-
Nehápu,proč by měla být kozlice na trapu rychlejší.
Na druhou ránu bys měl správně znova zamířit a to trvá většinou kolem sekundy.
Pažbu mám stavitelnou.
Použití na hony je dost blbej argument,s čistě sportovní kozlicí taky nikdy myslivost nedělá.Navíc má můj model přes 4kg.A jsem v oblasti,kde když přijdeš na hon s automatem,tak když tě rovnou nevyhodí,tak tě rozhodně příště nepozvou.
Na druhou ránu bys měl správně znova zamířit a to trvá většinou kolem sekundy.
Pažbu mám stavitelnou.
Použití na hony je dost blbej argument,s čistě sportovní kozlicí taky nikdy myslivost nedělá.Navíc má můj model přes 4kg.A jsem v oblasti,kde když přijdeš na hon s automatem,tak když tě rovnou nevyhodí,tak tě rozhodně příště nepozvou.
-
SW_FOX - Grafoman
Takže kozlice je rychlejší technicky, prostě zámkový čas je tam v řádech kratší, a rychlejší prostě je, je to dáno i vyvážením, hmotností dvou laufů a tak... sám jsem zastánce samonabíječek, takže tohle s lítostí musím konstatovat.
No já se samonabíjecí brokovnicí chodím na drobnou běžně a zbraně mám rád univerzální
, vzhledem k tomu že velká čás lido-demo-myslivců chodí dodnes s "brodským automatem" CZ 241

tak bych v "automatu" problém neviděl, pokud se neprojevíš hned od začátku jako bouchal..... Jelikož většinou co jednotlivá rána, tak mám úlovek, jsem tu a tam i králem honu, tu a tam si vyposlechnu něco o automatech, ale zvou mne na hony stále a furt, takže nemyslím, že samonabíjecí flinta je nějak problematická. Důležité je se nepředvést tak jak jeden kolega, kterému letěl čelně proti bažant, a ten blb do něj 3x střelil....... nebo zase když někdo vysype "krátkou dávku" a bažant letí dál, taky trapas.....
No já se samonabíjecí brokovnicí chodím na drobnou běžně a zbraně mám rád univerzální

tak bych v "automatu" problém neviděl, pokud se neprojevíš hned od začátku jako bouchal..... Jelikož většinou co jednotlivá rána, tak mám úlovek, jsem tu a tam i králem honu, tu a tam si vyposlechnu něco o automatech, ale zvou mne na hony stále a furt, takže nemyslím, že samonabíjecí flinta je nějak problematická. Důležité je se nepředvést tak jak jeden kolega, kterému letěl čelně proti bažant, a ten blb do něj 3x střelil....... nebo zase když někdo vysype "krátkou dávku" a bažant letí dál, taky trapas.....
-
SW_FOX píše:A na slovenská platí taky debilní omezení na 3 rány na lov nebo ne?
....oficialne ano.

Obsah fóra / Dlouhé zbraně / Brokovnice