vrb
 
Příspěvky: 381
Registrován: 15.06.2005 21:51

24.10.2005 12:43

Balistická želatina

zdravím, nikde jsem nenašel co to znamená 10% balistická želatina? to je jako že ze 20g sáčku udělám 200g želatiny? půjde použít ta potravinářská? zkoušel jste to někdo už vyrobit a střílet do toho?

Uživatelský avatar
Pavel R
 
Příspěvky: 359
Registrován: 29.08.2005 7:30
Bydliště: kousek od Brna

24.10.2005 13:09

10% kraton
zbytek minerální olej

Uživatelský avatar
premek
Site Admin
Site Admin
 
Příspěvky: 931
Registrován: 20.01.2004 22:24
Bydliště: Praha 6

26.10.2005 3:15

Re: Balistická želatina

vrb píše:zdravím, nikde jsem nenašel co to znamená 10% balistická želatina? to je jako že ze 20g sáčku udělám 200g želatiny? půjde použít ta potravinářská? zkoušel jste to někdo už vyrobit a střílet do toho?


Poměrně dobrý návod na výrobu i s fotkami:

http://www.geocities.com/goldenloki2/make/makegel.html

Jinak doporučím GOOGLE: "ballistic gelatine"

Uživatelský avatar
Kall
 
Příspěvky: 2286
Registrován: 20.01.2004 17:44
Bydliště: Vepřov

26.10.2005 16:33

ty stupně jsou asi Fahrenheitovy?, na Celsie by asi 150 voda nevydržela.

Uživatelský avatar
MarK
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 3843
Registrován: 20.10.2005 20:14
Bydliště: Wien8, Praha8 ________________________ »»» zbranekvalitne.cz «««

26.10.2005 17:44

150 °F ~ cca 65 °C

Uživatelský avatar
premek
Site Admin
Site Admin
 
Příspěvky: 931
Registrován: 20.01.2004 22:24
Bydliště: Praha 6

27.10.2005 0:36

Kall píše:ty stupně jsou asi Fahrenheitovy?, na Celsie by asi 150 voda nevydržela.


Jojo, je to amík, takže Fahrenheit. Na 150 stupních Celsia máš přehřátou páru, rozhodně to není kapalné ...


Reklama

Uživatelský avatar
Bobr
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 2276
Registrován: 08.01.2006 13:09

30.01.2006 20:11

želatina

ta želatina je nějaká speciální nebo vážně stačí vzít mámě tu co má na dorty a udělat s toho šulánek 10x10x30 a pak do toho střílet :-)

Uživatelský avatar
Bobr
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 2276
Registrován: 08.01.2006 13:09

30.01.2006 20:12

jo a pokud to jde jak poznám že ji mám desetiprocentní - help me please :-)

Uživatelský avatar
MarK
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 3843
Registrován: 20.10.2005 20:14
Bydliště: Wien8, Praha8 ________________________ »»» zbranekvalitne.cz «««

30.01.2006 21:08

Mrkni na ten clanek ;)
Myslim ze staci obyc. na vareni, jestli to je tam 100%, jak tam pisou...

Uživatelský avatar
Bobr
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 2276
Registrován: 08.01.2006 13:09

31.01.2006 1:17

JJ článek jsem viděl už předtím, ale nějak divně jsem si to přelouskal neb jsem chvátal . Zítra jdu do "magazínu" na průzkum jakou mají želatinu a pak začnu "vařit". Doufám že to nečtou z protidrogovýho :-).

Uživatelský avatar
MarK
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 3843
Registrován: 20.10.2005 20:14
Bydliště: Wien8, Praha8 ________________________ »»» zbranekvalitne.cz «««

31.01.2006 1:26

Ty ses nikdy nechtel setkat s prepadovkou protidrogovy centraly? :D

Uživatelský avatar
Bobr
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 2276
Registrován: 08.01.2006 13:09

31.01.2006 1:34

jo von tam bude nějakej "blbec" a na ty já mám štěstí a nějak blbě se s nima domlouvám :oops:

Uživatelský avatar
White feather
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 711
Registrován: 26.08.2008 23:36

05.10.2008 20:35

Zkoušel to již někdo? Nechtělo by se to někomu přeložit;)?

pufr
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník
 
Příspěvky: 236
Registrován: 10.07.2007 10:16
Bydliště: západně od Prahy

05.10.2008 22:39

Želatina má kromě koncentrace ještě i různou kvalitu, která se projevuje různou pevností finálního produktu, udává se takovým divným číslem, které cca vyjadřuje jak se musí zatlačit na válcový trn o průměru 1/2 palce, aby se zatlačil příslušně hluboko. Tomu číslu se říká "Bloom" a jeho hodnoty se běžně pohybují od 150 do 270 i výš. "Government" želatina má Bloom 250. Mimo to má želatina různou zrnitost (ta má vliv snad jen na rychlost přípravy) a je buď vepřová nebo hovězí, alkalická nebo kyselá .... :lol: :lol: , cukráři se s tím nese..u :lol: :lol: , taky se tam třeba v německém PTI přidávají příměsi proti smradu a proti plísním ....., za těch cca 30 let, co s tím Fackler začal je kolem toho spoustu vymyšleností.

Želatina má výraznou teplotní závislost "materiálových parametrů" (pokud lze o něčem takovém u této sra..y hovořit) velmi důležitá je proto temperace 48 hodin na 4°C, pak se při použití na zkušebně musí střílet během cca 1/4 hodiny po vyjmutí z chlaďáku.

Pokud ale nejde o nějakou přesnou zkoušku nebo zajištění opakovatelnosti experimentu tak je možno se na výše uvedené ...... :lol:

Mark 77
Nový uživatel
Nový uživatel
 
Příspěvky: 30
Registrován: 09.07.2007 7:50
Bydliště: Bratislava

06.10.2008 7:50

Pufr to napísal úplne presne.
Ja akurát môžem dodať, že na slovensku je firma GeLiMa a.s. z Liptovského Mikuláša, ktorá vyrába a je schopná dodať potravinársku želatínu. Cena 25 kg vreca 240 blumovej je 3000 Sk, takže žiadna závratná suma a je reverzibilná teda 2, 3 krát sa dá rozpustiť a znova nechať ztuhnúť bez zmeny vlastností podľa vyjadrenia výrobcu. Proti plesniam a hubám sa pri varení pridáva ešte kyselina propiónová C3H6O2 maximálne do 1% navareného objemu. Želatina z bavčových koží by mala byť svetlejšia ako z hovedzích aspoň tak mi bolo povedané.
Ak je to reklama tak sa ospravedlňujem a nech to admin zmaže.

Uživatelský avatar
4mike
saigaholic
 
Příspěvky: 7065
Registrován: 28.11.2005 15:49
Bydliště: Brno

06.10.2008 12:27

a co nahradit balistickou želatinu tlačenkou ze supermarketů ??
k jídlu se stejně nehodí :lol:

nekromancer
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 1918
Registrován: 26.04.2004 9:26

06.10.2008 12:29

To už mě taky napadlo :-)

tsunami
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník
 
Příspěvky: 57
Registrován: 11.08.2008 15:08
Bydliště: střední čechy

06.10.2008 14:56

v případě tlačenky ze supermarketu narazíte - nejedná se o homogení látku (nebo jak se to píše), vyskytují se v ní pevné kusy - psí kosti, kousky dřeva z boudy toho psa...

Tak zkoušel někdo v praxi tu želatinu? :-)

nekromancer
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 1918
Registrován: 26.04.2004 9:26

08.10.2008 10:52

To je skoro jak v reálu. V živé tkáni se taky vyskytují kosti, při zásahu břišní dutiny se ve střevech taky najde psí maso a dřevo z jeho boudy :lol:

Uživatelský avatar
alfonss
Grafoman
Grafoman
 
Příspěvky: 5573
Registrován: 22.11.2005 20:24
Bydliště: Brno-venkov

08.10.2008 12:48

tsunami: Zkoušeli jsme s EL PANELLem jakousi "dublagu", je to želatina z nějakých řas či co (jestli kecám tak ať mě prosím opraví), ale měli jsme jí málo (jen asi 5 litrů) a rozstříleli jsme ji na cucky.....

Další

Obsah fóra / Střelivo / Střelivo ostatní

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků