-
rasto - Častý návštěvník
Re: AR15-spoušťák
Dam este jednu osobnu skusenost.
A to JARD single stage plne stelovatelna, odpor dakych 700g, spolahlive odpalovanie i streliva horsej kvality.
Osobne ju mam na dvoch puskach a do dalsich troch som ju instaloval a doteraz si ju majitelia nevedia vynachvalit vratane mna.
Len taka skusenost, ked som ju preladil tak mi na 3GUN v madarsku pri jemnom spustani 3x zagulometila u toho isteho rozhodcu a ked mi ju ten isty chlap kontroloval pred ME tak sa ma pytal ci mam full ci semi auto
A to JARD single stage plne stelovatelna, odpor dakych 700g, spolahlive odpalovanie i streliva horsej kvality.
Osobne ju mam na dvoch puskach a do dalsich troch som ju instaloval a doteraz si ju majitelia nevedia vynachvalit vratane mna.
Len taka skusenost, ked som ju preladil tak mi na 3GUN v madarsku pri jemnom spustani 3x zagulometila u toho isteho rozhodcu a ked mi ju ten isty chlap kontroloval pred ME tak sa ma pytal ci mam full ci semi auto

- Freed
- Občasný návštěvník
-
rasto - Častý návštěvník
-
Adrian_SK - Občasný návštěvník
Takze mozem potvrdit.
Spust UHL vymenena v puske V-AR, vsetko pasuje presne. Vymena prebehla za par minut a bez problemov. Je to uplne ine ako originalna spust.
Spust UHL vymenena v puske V-AR, vsetko pasuje presne. Vymena prebehla za par minut a bez problemov. Je to uplne ine ako originalna spust.
- Freed
- Občasný návštěvník
Narazil jsem na jeden test spoustaku, treba to nekomu pomuze pri rozhodovani.
http://gear-report.com/best-ar-15-trigg ... d-ranking/
http://gear-report.com/best-ar-15-trigg ... d-ranking/
- Lagardere
- Pravidelný návštěvník
Mám Parku, ale odpor spouště jsem změřil na (brutálních) 4kg
. Lze originální spošť poladit? Nebo jenom vyměnit za jinou, sportovní? Představoval bych si tak max. 2kg, čím méně, tím líp. 

-
rasto - Častý návštěvník
Ladit sa da i povodna, ale nikdy z toho nedostanes spust s vybornymi vlastnostami pri zachovani bezpecnosti!
Bud ti nebude odpalovat zapalky, alebo ti moze samovolne padat kladivo.
Bud ti nebude odpalovat zapalky, alebo ti moze samovolne padat kladivo.
- vybyravy
- Pravidelný návštěvník
Taky vlastním parku mk3.
Zkouším ladit původní spoušťák, ale pomalu to vzdávám. Ty 4 kg tam byly rovněž, nyní již pocitově cca 2 kg, ještě jsem to nezměřil.
Nejdříve jsem přeleštil plochy ozubu spouště a kladiva a přetáhnul pružiny ať tolik netlačí. Nasucho bylo spouštění skvělé, po 20 ranách však ozub na kladivu vyklepal na ploše ozubu spouště reliéf, po kterém při spouštění ozub kladiva opět začal drhnout, vše doprovázeno vícestupňovým nárůstem sil.
Tvrdost materiálu spouště je totiž nižší, než kladiva, to přitom po přerušení výstřelu a uvolnění zmáčknuté spouště svým ozubem naráželo poháněno nataženou pružinou proti ploše ozubu spouště, takže přeleštěnou plochu začalo rozklepávat...
Nechal jsem spoušť plasmaticky nacementovat, opět přeleštit, dalších 20 ran a znovu začala spoušť drhnout, napočítal jsem 5 zadrhnutí, než došlo k výstřelu.
Zřejmě by ještě pomohlo snížit úhel obroušením ozubu přerušovače, při kterém se zachytí kladivo po výstřelu, tak aby po uvolnění spouště nedocházelo k velkému rozběhu kladiva zakončeném nárazem ozubu kladiva o plochu ozubu spouště. Což by ovšem taky mohlo vést k přestavbě na full auto...
Po poslední střelbě jsem však spoušťák nerozebíral, zkusil jsem jen kápnout trochu oleje na ozuby. Kupodivu se spouštění opět zkultivovalo, po drhnutí ani památky.
Zítra jdu opět na střelnici, olej beru s sebou
No a když bude zase drhnout, příští týden to jistí 2-stage spoušť RRA, kterou jsem si dnes pro všechny případy koupil.
Zkouším ladit původní spoušťák, ale pomalu to vzdávám. Ty 4 kg tam byly rovněž, nyní již pocitově cca 2 kg, ještě jsem to nezměřil.
Nejdříve jsem přeleštil plochy ozubu spouště a kladiva a přetáhnul pružiny ať tolik netlačí. Nasucho bylo spouštění skvělé, po 20 ranách však ozub na kladivu vyklepal na ploše ozubu spouště reliéf, po kterém při spouštění ozub kladiva opět začal drhnout, vše doprovázeno vícestupňovým nárůstem sil.
Tvrdost materiálu spouště je totiž nižší, než kladiva, to přitom po přerušení výstřelu a uvolnění zmáčknuté spouště svým ozubem naráželo poháněno nataženou pružinou proti ploše ozubu spouště, takže přeleštěnou plochu začalo rozklepávat...
Nechal jsem spoušť plasmaticky nacementovat, opět přeleštit, dalších 20 ran a znovu začala spoušť drhnout, napočítal jsem 5 zadrhnutí, než došlo k výstřelu.
Zřejmě by ještě pomohlo snížit úhel obroušením ozubu přerušovače, při kterém se zachytí kladivo po výstřelu, tak aby po uvolnění spouště nedocházelo k velkému rozběhu kladiva zakončeném nárazem ozubu kladiva o plochu ozubu spouště. Což by ovšem taky mohlo vést k přestavbě na full auto...
Po poslední střelbě jsem však spoušťák nerozebíral, zkusil jsem jen kápnout trochu oleje na ozuby. Kupodivu se spouštění opět zkultivovalo, po drhnutí ani památky.
Zítra jdu opět na střelnici, olej beru s sebou

No a když bude zase drhnout, příští týden to jistí 2-stage spoušť RRA, kterou jsem si dnes pro všechny případy koupil.
- vybyravy
- Pravidelný návštěvník
Docela jsem překvapen, ovšem mile. Naladění spouště zůstalo stejné i po 93 výstřelech, tedy příjemný nedrhnoucí chod bez výkyvů sil, prostě jisté máslo. Reset krátký, síla cca 2-2,5 kg, později změřím. Mít takto naladěnou spoušť od začátku, vůbec ji neřeším. Pomohlo cementování, leštění ploch a přetažení pružin.
- spikelet
- Pravidelný návštěvník
Tak ja musim pochvalit zdejsiho clena Rasto. Na jeho doporuceni mi sehnal a nainstaloval spoust JARD AR-15 Top Adjustable Single Stage.
Je to opravdu spickova spoust. Puvodne jsem chtel poridit kontejnerovou spoust Timney, ale nejak jsem se nemohl zbavit pocitu, ze by mohla byt u plynove verze vic hakliva na necistoty, tak jsem radeji zvolil klasiku.
Je to opravdu spickova spoust. Puvodne jsem chtel poridit kontejnerovou spoust Timney, ale nejak jsem se nemohl zbavit pocitu, ze by mohla byt u plynove verze vic hakliva na necistoty, tak jsem radeji zvolil klasiku.
-
guntroll - Pravidelný návštěvník
Zdravím !
Chci se optat - je výměna bící pružiny na ARku i pro manuálně méně zdatného? Mohla by výměna pružin odstranit závadu nenapíchnutí barnaul zápalky 1 z 20 ti?
Chci se optat - je výměna bící pružiny na ARku i pro manuálně méně zdatného? Mohla by výměna pružin odstranit závadu nenapíchnutí barnaul zápalky 1 z 20 ti?
- vybyravy
- Pravidelný návštěvník
Ahoj. Určitě snadno a rychle, prakticky bez nářadí. Na Youtube si vyhledej ar15 trigger, i bez znalosti aj lze pochopit
- lukasm
- Nový uživatel
Ahoj kolika librovou spoušť zvolit na akční střelbu? Vybral jsem Spoušťák Timney, mám to do Par MK3.
Děkuji Lukáš
Děkuji Lukáš
-
alfonss - Grafoman
-
4mike - saigaholic
Alfe jak pro koho
míval jsem zkusmo 1/2lb a 2x jsem si střelil "pod nohy"
což u Timney nehrozí
za mne tak 1-1,5lb
míval jsem zkusmo 1/2lb a 2x jsem si střelil "pod nohy"
což u Timney nehrozí

za mne tak 1-1,5lb
-
rasto - Častý návštěvník
pri 1/2lb nesmies mat prst na spusti!
len ked chces strielat, lebo pri tom odpore a kratkom chode ju nenamacknes
len ked chces strielat, lebo pri tom odpore a kratkom chode ju nenamacknes

-
alfonss - Grafoman
-
Harmitsch - Pravidelný návštěvník
Zdravím. Přemýšlím o výměně spouště pro své Luvo LA15. Zatím mi peněženka dovolí cenu do 4000. Mám 2 uppery (12.5" na "taktiku" + 20" na "přesnější" střelbu) a jediný lower. Originální spoušť sice ani po roce nedrhne, ale na terč s 20" hlavní nic moc. Našel jsem si 2 vyhovující: Luvo sportovní + Hipertouch EDT. Obě stojí stejně. Měl někdo tu čest porovnat obě? Díky za info.
- sturmidlo
- Nový uživatel
Tak k dotazu na zkušenosti se sportovním spoušťákem od Luva se připojuji. Máte ho někdo?
- lukasm
- Nový uživatel
Ahoj měl bych otázku, na co jsou u spoušťáku od Timney ty dva červíky uprostřed zakáplé barvou (v modrém kroužku na obrázku)? Jeden je samotný a druhý zajištěný matičkou.

Děkuji Lukáš

Děkuji Lukáš
Obsah fóra / Dlouhé zbraně / Samonabíjecí a vojenské / klony AR