-
Kuba - Častý návštěvník
Re: Debilni airsoftaci
neb kazdy komu okoli neni lhostejne a nektere veci ho stvou a chtel by je vyresit cestou legislativne spravnou, stava se udavacem a nepritelem okoli... neb heslo komancu : drz hubu a krok plati a platit bude..
- lz
- Občasný návštěvník
nevyvolával by som emócie titulom udavač...a na nespratníkov pred školou by som hliadku zavolal aj ja, hoci nič také inak nerobím - raz totiž do školy budú chodiť aj moje deti a nevidím jediný dôvod prečo by moje alebo iné dieťa malo skončiť s poškodenou rohovkou....vonku v lese mi to žily netrhá (zatiaľ)-pokiaľ sa mi nestane niečo také ako bolo popísaná v strel.revue....a ten plagát s oznamom sa mi vidí ako dobrý nápad.
-
alfonss - Grafoman
Tak nevím, jestli jsem byl jen já v mládí takovej darebák, že dnes mládeži spoustu věcí toleruju a říkám si, že sebevětší lumpárna je lepší, než kdyby fetovali, nebo čmárali po fasádách, nebo tady někteří experti seděli celý mládí s rukama v klíně u televize, nebo u knihy, že jsou tak neposkvrněně čistí a volají na airsofťáky s flintama bez furtálu policajty....
Ale je fakt že dříve to bylo jiný. Nebyl airsoft (tak se dělaly z mého pohledu větší prasárny) a mylsím, že lidé byli i trochu chytřejší, méně paranoidnější, nadrženci na ránu se v podstatě nevyskytovali...
A kdo tady káže o dodržování zákonů, nechť se podívá sám na sebe, když sedí za volantem...
Ale je fakt že dříve to bylo jiný. Nebyl airsoft (tak se dělaly z mého pohledu větší prasárny) a mylsím, že lidé byli i trochu chytřejší, méně paranoidnější, nadrženci na ránu se v podstatě nevyskytovali...
A kdo tady káže o dodržování zákonů, nechť se podívá sám na sebe, když sedí za volantem...
-
jomekabi - Příspěvky: 2011
- Bydliště: Tábor _______________________ člen sdružení LEX | http://www.gunlex.cz
Souhlas, taky bych na ne hned nevolal policajty. Jde jen o to jim pratelsky vysvetlit, ze desit lidi neni moc vtipne a ze by taky mohli tvrde narazit. Sice bych riskoval, ze mi jednu flaknou, ale vetsina z nich (vlastne vsichni, ktere znam) nejsou agresivni grazlove, jen kluci, kteri se chteji bavit.
-
Dagobert - Pravidelný návštěvník
alfonss píše:Tak nevím, jestli jsem byl jen já v mládí takovej darebák, že dnes mládeži spoustu věcí toleruju ....
Hlásím se do klubu.

Skončilo to tak, že teď na letních táborech učím děcka střílet ze vzduchovek a vtloukám do nich zásady bezpečnosti od jejich 6ti let.
Všecko se dá vyřešit s rozumem, pokud ten rozum dotyční mají.
-
alfonss - Grafoman
Jiná doba.
Když jsem přinesl ze školy poznámku, dostal jsem od fotra přes hubu.
Dnes když přinese výrostek domů poznámku, fotr letí do školy a seřve kantora, co si to dovoluje dávat jeho dítěti poznámku
Když jsem přinesl ze školy poznámku, dostal jsem od fotra přes hubu.
Dnes když přinese výrostek domů poznámku, fotr letí do školy a seřve kantora, co si to dovoluje dávat jeho dítěti poznámku

- glock69
Bohužel. Co bývala normální věc, tradice, dnes se honem podává trestní oznámení (např. ukradená májka)...
-
Petzold - Moderátor
Pomalu se to začíná zvrhávat v debatu o "starých dobrých časech".
Možná je dobré si uvědomit, že v očích neozbrojené veřejnosti každý kdo nosí vzduchovku, kuličkovku, zlomenou dvojku nebo Deserta v chromu, vytváří obrázek o střelcích jako celku.
Pro "Vencu a Blážu Novákovy z Lid(l)u" je držení, nošení, ZP a jeho skupiny, kategorie a typy zbraní ...nad hranicí jejich rozlišovacích schopností . Pro ně jsou to prostě jen ty "zlé zbraně co dávali na Nově".
Tím, že držitel ZP upozorní maskované mládence na nošení jejich tacticool hraček v rozporu se zákonem, případně přivoláním hlídky....chrání především je, hlavně ale sebe a ostatní legální ozbrojence. Ano dokonce i Alfa a Gewaroseho.
V okamžiku kdy někomu dojde trpělivost, stane se pr...er, nebo kdy zase nějaký politik ucítí šanci a naplní společenskou poptávku dojde i na airsofťáky. Malokdo z nich si totiž uvědomuje, že případnou drobnou změnou zákona můžou mít po žížalách i oni.
Mohli bychom potom vidět, jak si skupiny maskovaných mladíků neskrytě nosí po ulici průhledné, nebo dokonce růžové makety zbraní - jednoznačně odlišené od ostrých.
P.S. Asi málokdo z nás by byl nadšený článkem na jinem foru s názvem "Debilní střelci". Nevím tedy proč je nutné takto nazývat i tu většinu slušných airsofťáků.

Možná je dobré si uvědomit, že v očích neozbrojené veřejnosti každý kdo nosí vzduchovku, kuličkovku, zlomenou dvojku nebo Deserta v chromu, vytváří obrázek o střelcích jako celku.
Pro "Vencu a Blážu Novákovy z Lid(l)u" je držení, nošení, ZP a jeho skupiny, kategorie a typy zbraní ...nad hranicí jejich rozlišovacích schopností . Pro ně jsou to prostě jen ty "zlé zbraně co dávali na Nově".
Tím, že držitel ZP upozorní maskované mládence na nošení jejich tacticool hraček v rozporu se zákonem, případně přivoláním hlídky....chrání především je, hlavně ale sebe a ostatní legální ozbrojence. Ano dokonce i Alfa a Gewaroseho.

V okamžiku kdy někomu dojde trpělivost, stane se pr...er, nebo kdy zase nějaký politik ucítí šanci a naplní společenskou poptávku dojde i na airsofťáky. Malokdo z nich si totiž uvědomuje, že případnou drobnou změnou zákona můžou mít po žížalách i oni.
Mohli bychom potom vidět, jak si skupiny maskovaných mladíků neskrytě nosí po ulici průhledné, nebo dokonce růžové makety zbraní - jednoznačně odlišené od ostrých.

P.S. Asi málokdo z nás by byl nadšený článkem na jinem foru s názvem "Debilní střelci". Nevím tedy proč je nutné takto nazývat i tu většinu slušných airsofťáků.
-
alfonss - Grafoman
Petzold píše: Tím, že držitel ZP upozorní maskované mládence na nošení jejich tacticool hraček v rozporu se zákonem, případně přivoláním hlídky....chrání především je, hlavně ale sebe a ostatní legální ozbrojence. Ano dokonce i Alfa a Gewaroseho.![]()
Prosím, ušetři nás řečí o spasitelích, kteří nás ostatní střelce chrání tím, že volají na hrající si kluky (kteří mnohdy ani nevědí, že airsoft spadá do nějaké kategorie zbraní) policajty.
Lidem (i těm přízemním jako je Venca s Blážou) leží v žaludku zbraně, co dělajá velký bum, nikoliv vzduchovky či airsoft (o kterým je drtivá většina lidí přesvědčena, že se jedná o hračku)
-
Petzold - Moderátor
Inu Alfe , máme každý jiný názor a asi se vzájemně nepřesvědčíme.
Jenom k těm hrajícím si klukům. Zkus namátkou navštívit nějaké stránky airsoftových klubů a mrkni na věk těch "kluků". Zhusta 18, 20, 25 - 30 let. V mém okolí se pohybuje věkový průměr aktivních "tvrdých" hráčů kolem 25. (jestli se např. nácviku CQB dá říkat hra) A docela mají přehled v zákoně o zbraních.

Jenom k těm hrajícím si klukům. Zkus namátkou navštívit nějaké stránky airsoftových klubů a mrkni na věk těch "kluků". Zhusta 18, 20, 25 - 30 let. V mém okolí se pohybuje věkový průměr aktivních "tvrdých" hráčů kolem 25. (jestli se např. nácviku CQB dá říkat hra) A docela mají přehled v zákoně o zbraních.
-
- Bydliště: Tábor _______________________ člen sdružení LEX | http://www.gunlex.cz
-
Proden - Pravidelný návštěvník
alfonss >
četl jsi poslední SR? i to je v pořádku?
čí je podle tebe chyba, že ti hrající si kluci nevědí že porušují zákon? stále platí že neznalost neomlouvá, navíc pokud je těm "klukům" 20 a víc!
osobně mě nenapadne někoho vychovávat ikdyž mi to nošení na veřejnosti není po chuti, u nás alespoň chodí bez zásobníků, ale jednou na mě v lese vyběhla banda jako že mě zajme, po mém tasení se jich několik málem přizabilo na útěku - následně jsme dali řeč, a chlapci slíbili že nebudou blbnout a budou nadále hrát na místě o kterym je to všeobecně známo ... ikdyž tam by to mělo taky mít nějaký pravidla, to už je ale jiná kapitola
četl jsi poslední SR? i to je v pořádku?
čí je podle tebe chyba, že ti hrající si kluci nevědí že porušují zákon? stále platí že neznalost neomlouvá, navíc pokud je těm "klukům" 20 a víc!
osobně mě nenapadne někoho vychovávat ikdyž mi to nošení na veřejnosti není po chuti, u nás alespoň chodí bez zásobníků, ale jednou na mě v lese vyběhla banda jako že mě zajme, po mém tasení se jich několik málem přizabilo na útěku - následně jsme dali řeč, a chlapci slíbili že nebudou blbnout a budou nadále hrát na místě o kterym je to všeobecně známo ... ikdyž tam by to mělo taky mít nějaký pravidla, to už je ale jiná kapitola
-
g-relax - Častý návštěvník
- Bydliště: Brno _______________________ $ LEX www.gunlex.cz $ LEX
To máš pravdu, co tak téma přejmenovat např. Neskryté nošení airsoftových zbraní - co s tím?Petzold píše:...P.S. Asi málokdo z nás by byl nadšený článkem na jinem foru s názvem "Debilní střelci". Nevím tedy proč je nutné takto nazývat i tu většinu slušných airsofťáků.
- cmk
- Častý návštěvník
alfonss píše:Lidem (i těm přízemním jako je Venca s Blážou) leží v žaludku zbraně, co dělajá velký bum, nikoliv vzduchovky či airsoft (o kterým je drtivá většina lidí přesvědčena, že se jedná o hračku)
Jenze Venca s Blazou prave vubec neresej, co ma ten spratek pres rameno.
"Mamo, hele, von ma kulomet pres rameno, takovy by meli zavrit. Pockej, az se vrati jYrka, ten jim to zatrhne".
To neni politicka antiagitace, to je moje predstava, jak to bude na 30% lidi pusobit, kdyz si airsoftak ponese pres rameno nasprejovanou kopii M16ky. Budou lidi (a nebude jich malo), ktery to naprosto nebudou odlisovat, jestli to dela velky bum bum, nebo cvak-cvak-cvak-cvak-cvak-cvak-cvak-cvak.
Nedej boze, kdyz na Blazu airsoftak omylem vyskoci v lese.
-
Petzold - Moderátor
Re: Airsofťáci a neskryté nošení zbraní.
No zdá se, že i mezi nimi je část rozumných a snaží se dělat pořádek mezi sebou.
http://www.airsoft-forum.cz/viewtopic.php?f=245&t=7067
Citace z diskuze:
Trochu mi přijde, že někteří jedinci žijou v bludu, že nosit zbraň skrytě není pořádně tvrďácký a nedochází jim, že to je jediné dlouhodobě udržitelné řešení pro zachování našeho koníčka
http://www.airsoft-forum.cz/viewtopic.php?f=245&t=7067
Citace z diskuze:
Trochu mi přijde, že někteří jedinci žijou v bludu, že nosit zbraň skrytě není pořádně tvrďácký a nedochází jim, že to je jediné dlouhodobě udržitelné řešení pro zachování našeho koníčka
-
Jezismarja, o cem se tu vubec bavime? Vzdyt to tady nikdo neschvaluje, akorat se delime na ty "pohorsene", co nechtej nikoho vychovavat a hned by volali policii (pokud ne rovnou SAS), a ty, co by jim rekli: "Kluci, jste volove, jednak desite lidi a navic byste mohli skoncit s kulkou mezi vocima."
Na me jeste nikdo nevybafnul, tak jsem to nikomu vysvetlovat nepotreboval. Akorat asi pred rokem par kluku (12 az 15 let) u nas ve vesnici litali s par pistolkama a strileli po sobe, ale jelikoz jsme ticha vesnicka, neni tu zadny pohyb, nikoho to nevzrusovalo. Sice me napadlo, ze bych na ne mohl vylitnout s Kalachem, ale vybodnul jsem se na to, nechtelo se mi do ty zimy.
Na me jeste nikdo nevybafnul, tak jsem to nikomu vysvetlovat nepotreboval. Akorat asi pred rokem par kluku (12 az 15 let) u nas ve vesnici litali s par pistolkama a strileli po sobe, ale jelikoz jsme ticha vesnicka, neni tu zadny pohyb, nikoho to nevzrusovalo. Sice me napadlo, ze bych na ne mohl vylitnout s Kalachem, ale vybodnul jsem se na to, nechtelo se mi do ty zimy.

- #atreid
- Pravidelný návštěvník
To mě sice taky mírně "točí", když to vidím .. ale zajímal by mě jinej aspekt věci ..
Jak už tu někdo psal o tom "vyskočení z křoví", .. co když na kohokoliv z nás takhle někdo vyskočí a opravdu se stane ta smůla, že v tom stresu neidentifikuje, že je to AS a napálí to do něj?
To samý se nakonec může udát i s plynovkou, je to jedno (osobně mám doma takovou, u které není nijak poznat, že je to plynovka - a na podrobné zkoumání v takové situaci není moc času).
Asi to bude "nutná obrana", ale myslím, že se to bude strašně blbě vysvětlovat ..
Co vy na to?
Jak už tu někdo psal o tom "vyskočení z křoví", .. co když na kohokoliv z nás takhle někdo vyskočí a opravdu se stane ta smůla, že v tom stresu neidentifikuje, že je to AS a napálí to do něj?
To samý se nakonec může udát i s plynovkou, je to jedno (osobně mám doma takovou, u které není nijak poznat, že je to plynovka - a na podrobné zkoumání v takové situaci není moc času).
Asi to bude "nutná obrana", ale myslím, že se to bude strašně blbě vysvětlovat ..
Co vy na to?
-
kibicz - Častý návštěvník
#atreid: čistě teoreticky by to měla být NO, ostatně to tvrdila i soudkyně, která nám přednášela právo na škole (nějaký citát vyššího soudu na toto téma tu tuším taky koluje), protože nemáš možnost zkoumat jestli je ostrá či ne. Leč praxe...
2jomekabi: patřím do třetí skupiny, která by ani nehla brvou, max. bych vynadal tomu strejdovi, co zavolal PaChy kvůli takový prkotině.
2jomekabi: patřím do třetí skupiny, která by ani nehla brvou, max. bych vynadal tomu strejdovi, co zavolal PaChy kvůli takový prkotině.
- Bradek Džon
- Častý návštěvník
Já zas patřím do té čtvrté skupiny co by pustila do textilu a pak by maximálně nadával doma u pračky
-
kibicz píše:2jomekabi: patřím do třetí skupiny, která by ani nehla brvou, ...
Tve nervy obdivuju.
Jak jsem jiz napsal, PaChy bych take nevolal, ale nas.anej (a nejspis pos.anej) bych byl.

Obsah fóra / Střelectví / OFF TOPIC - MIMO TÉMA