- Lagardere
- Pravidelný návštěvník
Re: .223 REM - přebíjení
Nezkoušel jste někdo přebíjet 223Rem. FMJ 62gr. Hornady? Neporadili by jste jaký prach a jakou navážku? Do AR, stoupání 1:7. Děkuji
-
Mirek12 - Pravidelný návštěvník
Zápalkuji ručne zapalky cci do hilzen pro tatika co si dotahnul . No ty co maji napis 5.56x45 tam tu zapalku nenaperu .. ok jsem schopen to nejak vyresit operativne strženim predni hrany u zapalky nebo na to je potreba nejakej vystruznik? 200ks a pouze 100ks jsem nazapalkoval... a jeste je vhodne použit pod 55 sieru prach 73.6 ? V tabulkach ji lovex jako moznost uvadi .ale ja ten prach pouzivam do 308
- pevan
- Občasný návštěvník
Na vojenských bývá otřep po krimpování, ten stačí strhnout a jde to pak dobře. Je na to i nástroj, https://cs.strobl.cz/primer-pocket-cleaner/. 73.4 je taky pro .308 a do dvadvatrojek se běžně dává. Pokud je to v tabulkách, má to výrobce vyzkoušené.
- eerr
- Častý návštěvník
Tohle je "Nástroj pro odstranění karbonu a nečistot ze dna zápalkového lůžka" . Potřebuješ frézu , třeba tohle https://cs.strobl.cz/primer-pocket-reamer-small/ nebo tady máš vše co potřebuješ https://cs.strobl.cz/multifunkcni-nastr ... nic-lyman/ .
A srazit ten krimp vrtákem o větším průměru , to jde taky.
Prach 73,6 pro .223 se střelou 55gr se použít dá , většinou se ale laboruje (podle délky hlavně) 73,4.
A srazit ten krimp vrtákem o větším průměru , to jde taky.
Prach 73,6 pro .223 se střelou 55gr se použít dá , většinou se ale laboruje (podle délky hlavně) 73,4.
-
kibicz - Častý návštěvník
Mám dotaz do pléna:
obvykle přebíjím následující:
nábojnice SB .223, prach D073.4 24 gr, střela Vmax 60gr - OAL max., zápalka SB 4,4 SR, a rychlost je okolo 905 m/s.
Nabil jsem pokusně stejnou konfiguraci, ale změnil navážku na 24,6 gr a zápalka SB 4,4 SR Magnum - a rychlost byla stejná, resp. lehce nižší. Prach byl ze stejné pixly jako při přebíjení před tím, váha byla stejná a před použitím vynulovaná, stejný prachovač..
Je možné, že jiný průběh zášlehu zápalky vede k nižší rychlosti i při lehce vyšší navážce?
Já bych čekal, že magnumová zápalka naopak zvedne rychlost i při stejné navážce...Tohle je značně neintuitivní výsledek..
obvykle přebíjím následující:
nábojnice SB .223, prach D073.4 24 gr, střela Vmax 60gr - OAL max., zápalka SB 4,4 SR, a rychlost je okolo 905 m/s.
Nabil jsem pokusně stejnou konfiguraci, ale změnil navážku na 24,6 gr a zápalka SB 4,4 SR Magnum - a rychlost byla stejná, resp. lehce nižší. Prach byl ze stejné pixly jako při přebíjení před tím, váha byla stejná a před použitím vynulovaná, stejný prachovač..
Je možné, že jiný průběh zášlehu zápalky vede k nižší rychlosti i při lehce vyšší navážce?
Já bych čekal, že magnumová zápalka naopak zvedne rychlost i při stejné navážce...Tohle je značně neintuitivní výsledek..
- cobaj
- Pravidelný návštěvník
Moje zkusenost je taková ze SB SR a LR dnes patri mezi top zapalky. SRM je paskvil. Pozoroval jsem u nich opozdene zapaly. Je to uz sice cca 3 roky, ale pokud jedou porad to same mohlo by to byt ono - proste zmetek.
M.
M.
-
Vejr - Častý návštěvník
jo mám stejnou zkušenost, 55gr Armscor Lovex D073.4 s SRM rychlost cca o 10m/s nižší. Opožděné zápaly jsem nepozoroval, ale slyšel jsem o nich.
- matous
- Nový uživatel
.223 REM - přebíjení
Panove - da se zkalibrovat uz hotovy naboj? Nejak se mi rozladil lis a posledni varku cca 100 naboju nemam zformatovanych az po prdelku a v ARku mi zlobi. Pokud vyndam vypichovaci trn, je bezpecne kalibrovat hotovy naboj? Nebo to mam radsi vsechno delaborovat.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
xHonza - Častý návštěvník
pujde to, ale peclive mazat mazivem na nabojnice, resit zasekly plny naboj v matrici je slusne receno dost naprd dobrodruzstvi.
- Grimpo
- Častý návštěvník
Tohle bych tedy full matricí neproháněl. Jedině tou od Reddingu, co formátuje pouze pod rameny. A nebo - pokud je po ruce inteligentní metoda delaborace - tím myslím nikoli kladivo ale matrice s kleštinou, tak bych to rozebral. To je tak na 3/4 hodinky, možná ani ne.
- matous
- Nový uživatel
- cobaj
- Pravidelný návštěvník
Vezmi to tim kladivkem a nic neres. Od toho je vymysleno. A mimo jine s nim poskodis strelu na rozdil od tahanim klestinou minimalne a nebo vubec pokud mas v poradku vystelku v kladivku. Pokud by ti ale nekdo pujcil Body matrici od Reddingu mas vyreseno.
M.
M.
- Grimpo
- Častý návštěvník
Otlaky od kleštiny jsem měl pouze pokud jsem s tím zkoušel tahat Pb střely. Na plášťovaných střelách je větší stopa po krimpu než po kleštině.
- cobaj
- Pravidelný návštěvník
On ale vlastni kladivko a tim kladivkem to v pohode zvladne, takze jsou to vyhozene penize. Mimo jine se muze stat ze pri zasobnikovych delkach 223 by taky nemusela mit klestina za co zabrat.
M.
M.
- matous
- Nový uživatel
.223 REM - přebíjení
Tak jsem to delaboroval, a zjistil jsem zvlastni vec. Mix nabojnic 223 a 5,56. Projel jsem je small base full lenght matrici - a nektere 223 nabojnice i tak nezajedou do kalibru uplne cele - zustane koukat cca 1/10 mm (mozna i min ) dna nabojnice. ( puvodne jsem myslel ze mam spatne naformatovano - protoze tato varka mi nedovirala v arku zaver, takze neodpalovaly a vetsinou se kously tak ze zaver nesel bez bouchnuti pazby o zem otevrit. Jako kdyby byly vespod nafoukle. Setkali jste se s tim nekdy?
Edit: vsechny jsou zkracene ale vsiml jsem si ze ty nabojnice co zlobi jsou jakoby z tlustsiho materialu
Edit: vsechny jsou zkracene ale vsiml jsem si ze ty nabojnice co zlobi jsou jakoby z tlustsiho materialu
-
jolky palky - Pravidelný návštěvník
Ano stává se mi to myslím jen u nábojnic SB 5,56 (vystřelených z Brenu?). Na Dillonu ani na jednoperáku se mi to nepodařilo nikdy plně odstranit, proto jdou do šrotu.
Nábojnice v kalibru kontroluji po projití FL a SB matricí a po lázni v ultrazvuku. Až zase budu dělat .223 náboje napíšu přesně u čeho to bylo.
Nábojnice v kalibru kontroluji po projití FL a SB matricí a po lázni v ultrazvuku. Až zase budu dělat .223 náboje napíšu přesně u čeho to bylo.
- Grimpo
- Častý návštěvník
Matouš: V jakém lisu?
Pokud jsem formátoval v Classic Castu, no problem. Jakmile jsem to začal hrnout přes 650tku, bylo to v háji. Zabrousil/zkrátil jsem matrici o cca 0,3 mm a od té doby bez problému i z Dillona.
Pokud jsem formátoval v Classic Castu, no problem. Jakmile jsem to začal hrnout přes 650tku, bylo to v háji. Zabrousil/zkrátil jsem matrici o cca 0,3 mm a od té doby bez problému i z Dillona.
- matous
- Nový uživatel
.223 REM - přebíjení
Formátování dělám na jednooperáku Lee.
Nikdy jsem neměl problém. Přisuzuji to prostě nějak divně nafouklým nábojnicím z poslední zakoupené várky.
Nikdy jsem neměl problém. Přisuzuji to prostě nějak divně nafouklým nábojnicím z poslední zakoupené várky.
- matous
- Nový uživatel
.223 REM - přebíjení
Jo a kdyby někdo chtěl cca 150- 200 těchto nábojnic osazených zápalkami jsou k mání za odvoz

-
snoopy - Častý návštěvník
zdar, už se to tu řešilo, teda já jsem to psal. Small base ti nepomůže. změř si data line na ramínkách nábojnic. Budeš muset dělat Bump shoulder back. Buď máš stavitelnou matrici nebo levnější řešení souprava shellhoderu od reddingu (tuším competition bo jak se to jmenuje).
De facto jde o to, že nábojnice jsou moc natáhnuté, ale ne krčky nýbrž celé tělo, proto se ti nevejde do kalibru.
De facto jde o to, že nábojnice jsou moc natáhnuté, ale ne krčky nýbrž celé tělo, proto se ti nevejde do kalibru.
Obsah fóra / Střelivo / Přebíjení / Puškové ráže